Sain vihdoin korjattua viime kaudella ilmenneet ongelmat, jotka liittyivät sekä jääkiekkoliigan vedonlyöntikertoimien laskemiseen että erilaisten tilastojen julkaisemiseen. Aloitan siis taas näiden tietojen julkaisemisen.
Voi olla, että tilastoja päivitän harvemmin, koska Liigan web-sivu on ruvennut herjaamaan ”Internal Server Erroria”, kun sieltä hakee suurempia tietomassoja. Vedonlyöntikertoimia tulen kuitenkin julkaisemaan joka kierrokselle. Nykyinen malli pohjautuu neuroverkkolaskentaan, mutta suunnitelmissa on laajentaa sitä toisella mallilla (poisson tai voting ensemble pohjainen) ihan vain mielenkiinnosta. Otan mukaan ehkä jopa NHL-pelien vedonlyöntikertoimien laskennan.
Nykyinen neuroverkkomalli oli selkeästi voitollinen toissa kaudella, mutta viime kaudella se oli hiukan tappiollinen. Huomasin korjauksia tehdessäni, että mallin uudelleenkoulutus ei ollut toiminutkaan viime kaudella, mutta nyt tämä virhe on korjattu. Pelaan itse mallin suositusten mukaisesti 5 €:n panoksilla ja päivitän myös vedonlyöntikassani kehitystä. Käytä oikean alakulman nuolisymbolia avataksesi raportin kokonäytön kokoiseksi.
Itse kiinnitin huomiota alkukauden osalta tasapelien vähäiseen määrään. Aiempina vuosina melkein joka neljäs peli päättyi tasapeliin, nyt ollaan jo lähempänä joka viidettä. Mallini näyttäisikin suosittelevan usein tasapelin pelaamista, koska eri vedonlyöntitoimistoilta saa nyt aika hyviä kertoimia tasapeleille.
Alla on myös päivitetty raportti Liigan kauden 2020-21 valituista tilastoista. Muutama poiminta tiedoista: totutun mukaisesti kotijoukkueet tarvitsevat edelleen vähemmän laukauksia per maali kuin vierasjoukkueet. Ero on nyt 0,63 tai 6,5 %.
Lukko ja Ilves omaavat selkeästi parhaimman suhdeluvun, joka ei ole yllättävää, koska johtavat myös sarjaa. Pelicans on listan viides vaikka on sarjan kolmas. Sport on listan viimeinen vaikka on sarjassa 12. Veikkaan, että Sport vielä nousee sarjassa, kun saa osumatarkkuuden paremmaksi. Ässät erottuu muista joukkueista laukaisumäärien osalta, mutta heillä onkin eniten pelejä.
Maalien ja laukauksien korrelaatio on ollut alkukaudesta normaalia korkeampi eli 0,23, kun se on aiemmin ollut lähellä nollaa. Vastaavasti aloituksien määrän korrelaatio maaleihin on nyt lähellä nollaa (0,09) vaikka aiemmilla kausilla on ollut selkeä korrelaatio. Jännästi KooKoo on kotipeleissään listan viimeinen aloituksien määrässä per peli (56), mutta vieraspeleissään listan ykkönen (62).
Lukko dominoi Top tilastoja. Ässät yllättäen Flop puolella kahden tilaston ykkönen eli alivoiman ja päästettyjen maalien osalta vaikka ovat sarjassa 10. Tosin heillä tosiaan oli eniten pelejä eli sijoitus sarjataulukossa varmaan vielä tippuu. Pistepörssiä johtaa Arttu Ruotsalainen Ilveksestä ja +- -tilastoa Jarkko Parikka Ilveksestä.